Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 629
Myslivecké sdružení Mlýnice
V listopadu a v prosinci vrcholí myslivecká sezóna, konají se společné hony, loví se prakticky veškerá lovná zvěř.
Přikrmování a ochrana zvěře jsou hlavním posláním myslivosti a lov, který je její součástí slouží především k regulaci přemnožených kusů.  
V roce 2008 mělo sdružení dva hony na drobnou zvěř, první se konal 8. listopadu 2008, druhý 6. prosince 2008. Součástí honu byla Poslední leč, která se konala v hostinci U Kořínků.
Vlastní hon byl velice úspěšný, začátek zpestřila ráno Policie ČR kontrolou zbraní a dechovou zkouškou několika střelců. Vše dopadlo dobře, následoval nástup na lov do polí.Padlo spousta ran, konečný výřad se blížil k 50 bažantům a okolo 20 kachen. Zajíc se již několik let v libereckém kraji nestřílí, kvůli nízkým stavům. Počasí příliš myslivcům nepřálo, vrátili se odpoledne promočení do tepla hájovny, kde na všechny čekalo teplo hájovny a občerstvení, které zajistil pan Stanislav Dostál.
 Večerní zábava U Kořínků se podle ohlasů povedla. Zisk ze vstupného a tomboly pomůže myslivcům v rozpočtu příštího roku. Vstupenka stála 80 Kč, lístek do tomboly 10 Kč. Zima zahrozila již v listopadu, ale bylo to mírné. Na nastávající zimu měli myslivci zásoby jadrného a objemového krmiva. Od mysliveckých přátel z Úmyslovic v Polabí dostali mrkev a řepu, školáci nasbírali kaštany a žaludy a tak byli myslivci připraveni na nastávající zimu.