Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Obsah záložky - 2010 - 2010-2019
Strana 714

Mateřská škola byla celá vyzdobena větvičkami a dětskými výrobky, počasí bylo jarní a dokonce kvetly květiny. Před školkou kvetly v květináči primule. Velikonoční pondělí vycházelo na 25. dubna 2011.

Další tematický celek byly Čarodějnice – ve školce se objevily pavučiny, kreslené tuší, čarodějnice, kreslené i polepované látkou, černí kocouři a pavouci.

V květnu začal projekt Indiánské léto – toto téma mělo u dětí velký ohlas. Kreslily se obrázky indiánů, děti společně s učitelkami vyráběly čelenky s barevnými peříčky, pokreslovaly trika barevnými indiánskými motivy, kreslily bizony, vyráběly indiánské náhrdelníky s korálků a moduritu.

17. června - vyvrcholením indiánského léta byla indiánská výprava na Vysokou, výprava odjížděla autobusem do Chrastavy, odtud šli všichni pěšky na Vysokou, kde si děti prohlédly stáje a ustájené koně a následně jezdily na koních. Potom vyrazily pěšky do Nové Vsi do mateřské školy. Tam na ně čekalo překvapení, střelba z kuše, střelba na bizona a na závěr opékání buřtů a zpěv při kytaře. Děti přespaly v mateřské škole a rodiče si je vyzvedávali ráno po snídani.

28. června 2011 jela mateřská škola na školní výlet na hrad Valečov, prohlídka se dětem velice líbila. Vyslechly si i pověst o hradě Valečov. Následovala pěší tůra na Branžeš, protože bylo pěkné počasí tak se i vykoupaly.