Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 729
Myslivecké sdružení Mlýnice

Výroční členská schůze proběhla 12. března 2011. Zima byla dlouhá a studená se spoustou sněhu, to mělo velký vliv na úhyn srnčí a drobné zvěře. Další úbytek nastává na komunikacích při střetu s vozidlem, nebo mají úhyn na svědomí volně pobíhající psi. Pro myslivce znamená zima pravidelnou péči o zvěř, hlavně krmení v zimním období.
Povinností každého myslivce je tlumení škodné zvěře, které je stále dost. Patří mezi ně jezevec, mývalovec a lišky.
Drobnou zvěř nám likvidují hájení pernatí dravci, jako jsou jestřábi, krkavci, straky a sojky. Tímto nastává rapidní úbytek zpěvného a drobného ptactva. Úbytek nastává i u drobné pernaté zvěře, vlastním odchovem a vypouštěním drobné bažantí zvěře do volné přírody se daří myslivcům udržet minimální stav ve volné přírodě.
I přes problémy s malou honitbou se myslivci nevzdali umělého odchovu bažanta a kachen.
Díky panu Jaroslavu Svobodovi se podařilo ze zakoupených kuřat vychovat dospělé bažanty a kachny a vypustit je do volné přírody. Kachny byly vypuštěny na rybník Makohyňák. Došlo k opětovnému protržení hráze, kterou zpravovali již v minulosti myslivci. Musela být provedena okamžitá provizorní oprava, aby byla zachována hladina rybníku a tím zajištěny základní podmínky pro setrvání kachen. Obecní úřad se starostou se okamžitě zapojili do obnovy tohoto vodního díla. Obecní zastupitelstvo poskytlo bezúplatně dřevo z obecního lesa na opravu posedů.