Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 731
Návštěva z USA - 24. května 2011

V květnu navštívila Liberecký kraj delegace amerických a kanadských odborníků na protipovodňovou problematiku.
Při odborném semináři, který se konal v úterý v sídle Libereckého kraje je přivítal hejtman Stanislav Eichler. Na základě jeho pozvání se setkání zúčastnili za Liberecký kraj  členové rady kraje RNDr. Vít Příkaský a Ing.Jaroslav Podzimek.Přítomni byli i další hosté z řad starostů obcí Libereckého kraje a odborných složek činných v oblasti krizového řízení z Libereckého kraje. Členy zahraniční delegace pozdravil předseda České protipovodňové asociace Jan Papež.
Členy této zahraniční delegace z USA byli Ray C. Nagin, bývalý starosta New Orleans, Warren Riley, bývalý velitel policie New Orleans a generál Robert Crear, bývalý velitel Mississipské údolní divize a říční komise. Všichni tři působili ve svých funkcích v roce 2005, v době kdy udeřil v New Orleans nejhorší hurikán Katrina a podíleli se rovněž na obnově města. Z Kanady přijel Don Brennan, bývalý výkonný ředitel Manitobské organizace pro krizové řízení.
V dopoledních hodinách navštívila delegace Chrastavu a přehradu Mlýnice. Všichni hosté ocenili způsob a profesionalitu s jakou byly v Libereckém kraji řešeny následky bleskové povodně v srpnu 2010.