Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 503

Počasí

2. ledna 2014 se oteplilo na 9C, letošní zima patří k nejteplejším za posledních osmdesát let. 19. ledna jsme naměřili 15C. 26. ledna přišla změna a bylo naměřeno minus patnáct stupňů, místy minus osmnáct stupňů celsia.
Na Liberecku se teploty pohybovaly do minus dvaceti stupňů, na Jizerce minus dvacet pět stupňů. Další lednové dny byla teplota minus deset.
V únoru jsme naměřili denní teploty 11 – 13C, po ránu lehce pod nulou.

Od 10. do 12. března bylo stále 14 - 15C .
V noci byly v březnu stále mrazíky, teplota se pohybovala kolem nuly. První týden v březnu kvetly již sněženky, bledule a krokusy. V sobotu 15. března byl studený víkend, teploty spadly o deset stupňů níže. Celý měsíc bylo málo dešťových srážek.

První týden v dubnu panovalo teplé počasí, teplota v Nové Vsi byla 18C. Od pondělí 14. dubna nastalo prudké ochlazení, noční teploty spadly k minus dvěma až třem stupňům. V úterý 15. dubna bylo husté sněžení. V noci na 17. dubna byla mrazivá noc až minus pět stupňů, v Nové Vsi byly naměřeny minus čtyři stupně, ráno byl teploměr na nule.
Květen byl teplotně normální. V červenci v prvním týdnu se pohybovaly teploty okolo 28C,10. července klesly na sedmnáct stupňů. Teplotně nadprůměrným měsícem se stal srpen, 10. srpna bylo naměřeno v Nové Vsi 28C.

Druhá polovina měsíce srpna byla chladná a deštivá. Podzim byl teplý, první týden v září se pohybovaly teploty okolo 24oC.

V říjnu teploty kolísaly od 12o do 16oC. 2. prosince začalo mírně sněžit, sníh však brzy roztál. Teploty se pohybovaly okolo deseti stupňů, mírný déšť, sněžení jsme se v Nové Vsi během prosince nedočkali.