Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 508

Myslivecké sdružení

Funkci předsedy mysliveckého sdružení vykonává pan Viktor
Portele, předsedou honebního společenstva je pan Valenta.
Jedním z hlavních úkolů sdružení je uchování drobné zvěře v naší přírodě. To se uskuteční umělým odchovem zvěře, zvláště bažantů, koroptví, kachen, tetřívků a tetřevů. V historii se podstatně snížily stavy zvěře, v současné době stále klesají. Myslivecké sdružení Nová Ves se snaží umělým odchovem zakoupených bažantů a kachen zajistit minimální stavy. Chov probíhá ve voliérách u myslivecké chalupy, o kuřata se stará již několik let pan Jaroslav Svoboda. V červnu zajistili nákup v chovné bažantnici u Mimoně, pan Čanda zajistil jejich převoz.
V posledních letech se zvyšují stavy černé zvěře, která plení pole s obilovinami a kukuřicí. V době sekání luk by měli všichni hospodáři nahlásit lokalitu sekání myslivcům. Tímto opatřením se budou minimalizovat ztráty na srnčí zvěři, která má v trávě nebo v obilí ukrytá svá mláďata.
Nový občanský zákoník a změny v politické sféře přinesly změny do myslivosti. V průběhu roku musí myslivci upravit stanovy a dát do souladu nový název na „ Myslivecký spolek Mlýnice“.
Celoroční práce myslivců vrcholí na podzim, kdy mají možnost se zapojit do průběrného lovu zvěře. Letos zasáhla myslivecké sdružení velká rána, objevila se ve voliéře s bažanty škodná – kuna, která se prokousala pletivem. Připravila myslivce o 90 kusů bažantů v hodnotě deset tisíc korun. Na rybník myslivci vypustili kachny, o které se stará hospodář pan Hruška.
Hon na drobnou zvěř se uskutečnil 22. listopadu 2014, tento den se také koná Poslední leč na sále u Kořínků. Bohatá tombola je lákadlem pro občany. V tombole bylo několik kusů bažantů, kachen, srny a divočák. V roce 2014 požádali myslivci o dotaci na zřízení tří políček realizovaných v lokalitě podle lesa směrem na Frýdlant a na Pechánkových loukách.