Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 507

Činnost mládeže

12. dubna proběhla první soutěž pro starší družstvo od 10 – 15 let s názvem Jeřmanický víceboj, naše družstvo se umístilo na 19. a 20. místě.

19. dubna uspořádali členové SDH pro děti výlet do muzea

Hasičské techniky v Chrastavě, zpět šly děti pěšky přes Vysokou. 10. května se již do soutěží zapojili i mladší žáci ve věku 5 – 10 let společně s družstvem starších dětí. Obě družstva si vedla velmi dobře, mladší družstvo skončilo na druhém místě (z devíti družstev) a získalo svůj první pohár.

Družstvo starších dětí se umístilo na 7. místě z devíti družstev. 17. května se konala soutěž obvodní kolo Plamen, děti se snažily, ale počasí mladým hasičům nepřálo. Celý den pršelo a citelně se ochladilo, mladší žáci skončili na posledním devátém místě. Staršímu družstvu se podařilo zabojovat, tato soutěž začala již na podzim roku 2013.

Výsledky se sčítají, družstvu se podařilo dohnat ztrátu podzimního kola, jehož se nemohli zúčastnit, a skončilo na 10. místě z 11. kolektivů.

18. května se konala v Machníně soutěž Pohár svatého Floriána pořádaná ředitelem HZS Libereckého kraje. Malé děti skončily na posledním devátém místě, družstvo starších skončilo na 7. místě  z 11. družstev.

20. září pořádal Sbor dobrovolných hasičů Mníšek u Liberce soutěž pro dospělé O pohár Mikroregionu Jizerské podhůří, kde mladí hasiči předváděli ukázku požárního útoku mládeže. První soutěž po podzimní přípravě byla 4. října 2014 opět v Mníšku pod názvem Mníšecké kolečko. Tato soutěž je generálkou na podzimní kolo hry Plamen.