Info okno   Hledat text:
Hledat rok:
Nová kronika/ Login / Zapomenuté heslo

Počet článků: 403
Počet foto.: 267

online-kronika.cz
Kontakt
Chcete-li projektu pomoci klikněte
Strana 531

Zastupitelstvo obce 1

10. března 2014 vzalo na vědomí zastupitelstvo obce informaci o rekonstrukci krajské silnice v Nové Vsi. Rekonstrukci budou provádět dvě firmy: SAM Česká Lípa – ti budou provádět rekonstrukci úseku od OÚ směrem do Chrastavy. Druhou firmou je Strabag, tato firma bude provádět rekonstrukci úseku od OÚ směrem na Mníšek a Mlýnici. Jedná se o opravu krajské silnice II. třídy číslo 592.
18. března 2014 proběhla veřejná schůze na sále u Kořínků. Přítomni byli starosta obce pan Jaroslav Müller, KSSLK ing. Kadlec, za firmu Strabag ing. Obr, pan Hovorka, za firmu SaM pan Jindra a Jabčanka. Za firmu Valbek pan Senohrábek, za firmu Korid LK byl přítomen pan Koženský a Šarapatka. Byl zde také přítomen zástupce firmy ASA pan Strnad. Na prezenční listině bylo podepsáno devadesát pět občanů Nové Vsi. Občané byli seznámeni se stavem, záměry a realizací rekonstrukce. Na schůzce probíhaly bouřlivé debaty mezi občany, hlavně z důvodů připravovaných uzavírek místní komunikace.
27. března 2014 byla stavba zahájena hejtmanem LK panem Martinem Půtou. Oprava krajské silnice poničené srpnovou povodní v roce 2010, byla započata 7. dubna 2014.
Celá akce přinesla spoustu opatření, obcí neprojíždí autobusy. Střed obce je uzavřen, jsou upraveny jízdní řády. Spojení směrem do Chrastavy – konečná je u firmy Autronic, autobusy jezdí přes kopec kolem Kašingů, směrem ke statku. Aby byla doprava bezpečná, provoz řídí světelné semafory. Spojení směrem na Liberec, konečná autobusů je U Pily. O prázdninách se propadla část silnice u Kučerů, celý úsek je uzavřen a konečná autobusu je u Advaity Nová Ves.
Pokud občané jezdili touto trasou každý den a bydleli v dolní části obce, čekala je poměrně dlouhá procházka.